حمزه بیگی۳ ماه پیش ۱ دقیقه مطالعه

آیا زن بعد از طلاق نصف اموال شوهر را می‌گیرد؟

آیا زن بعد از طلاق نصف اموال شوهر را می‌گیرد؟

⁉️ *آیا زن بعد از طلاق نصف اموال شوهر را می‌گیرد؟*


🔢 شرط تنصیف اموال یک شرط ضمن عقد است و فقط زمانی قابلیت اجرا دارد که زوج آن را در عقدنامه امضا کرده باشد یا بعداً به موجب سند رسمی این تعهد را پذیرفته باشد. در صورت نبود این شرط، زوجه حق مطالبه تنصیف دارایی را ندارد. مستند این شرط، ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی و شرط چاپی مندرج در بسیاری از عقدنامه‌های رسمی است.


2️⃣ صرف امضای شرط کافی نیست؛ برای اجرای آن، معمولاً باید همه شرایط زیر وجود داشته باشد:


🟣 طلاق به درخواست زوج باشد.

طلاق ناشی از تخلف زوجه از وظایف همسری یا سوءاخلاق و سوءرفتار وی نباشد (به تشخیص دادگاه).

🔵 دارایی مورد مطالبه، در ایام زندگی مشترک و بر اثر کار و تلاش زوج به دست آمده باشد.

🟠 دادگاه با توجه به اوضاع و احوال، میزان انتقال را تعیین می‌کند؛ بنابراین انتقال الزاماً نصف اموال نیست، بلکه تا نصف دارایی ممکن است مورد حکم قرار گیرد.


💛 یک نکته مهم که معمولاً محل اشتباه است این است که عبارت «تنصیف اموال» این تصور را ایجاد می‌کند که زن همیشه مستحق ۵۰ درصد اموال مرد است؛ در حالی که متن شرط عقدنامه می‌گوید «تا نصف دارایی موجود» و اختیار تعیین میزان انتقال، با توجه به شرایط پرونده، با دادگاه است و ممکن است کمتر از نصف تعیین شود.

پرونده‌تان را معطل نگذارید !

درخواست مشاوره را رایگان ثبت کنید؛ متخصصان ما بررسی می‌کنند و کمتر از ۳۰ دقیقه اولین پاسخ را دریافت می‌کنید.

ثبت سریع درخواست مشاورهرایگان