سلام، ابتدا صلح را اثبات نمایید. بعد اگر سند رسمی دارد باید در سامانه ساغر هم ثبت نام کنید.
با سلام. سند عادی قابل انکار و تردید هست ابتدائاً باید دادخواست تنفیذ و تایید صلحنامه رو بدین.
درود بر شما؛
صلحنامه عادی بهخودیخود باطل نیست؛ اما اعتبار و قابلیت استناد آن نسبت به اموال غیرمنقول، به تاریخ تنظیم، شرایط صحت معامله و مقررات حاکم بستگی دارد. اگر صلحنامه پیش از فوت، با قصد واقعی، اهلیت و قبض (در موارد لازم) تنظیم شده باشد، اصل صحت بر آن حاکم است؛ لیکن در خصوص املاک، با توجه به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب ۱۴۰۳، در موارد مشمول، آثار و قابلیت استناد آن تابع مقررات جدید خواهد بود. همچنین گواهی انحصار وراثت صرفاً وراث را تعیین میکند و درباره مالکیت اموال تصمیمگیری نمیکند. مستند: مواد ۱۰، ۲۱۹، ۷۵۲ تا ۷۶۰ قانون مدنی، ماده ۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب ۱۴۰۳/۰۲/۲۶.
آیا صلحنامه قبل از لازمالاجرا شدن قانون الزام تنظیم شده یا پس از آن؟ همچنین ملک دارای سند رسمی بوده و صلحنامه متضمن انتقال قطعی و تحویل مورد صلح است یا صرفاً تعهد به انتقال؟ پاسخ به این موارد، در تشخیص اعتبار و نحوه دفاع یا طرح دعوا تعیینکننده است.
سلام. امیدوارم حال شما خوب باشد.
در خصوص پرسش شما درباره اعتبار صلحنامه دستی برای انحصار وراثت، باید به عنوان یک مبحث حقوقی توجه داشته باشید که طبق قانون مدنی ایران، صلحنامه میتواند به صورت عادی (دستی) تنظیم شود و در روابط بین طرفین قرارداد، دارای اعتبار و لازمالاجرا است.
با این حال، در مسائل مربوط به انحصار وراثت و انتقال مالکیت اموال غیرمنقول (مانند ملک)، وضعیت به شرح زیر است:
اول اینکه، صلحنامه دستی اگر شرایط اساسی صحت معاملات موضوع ماده ۱۹۰ قانون مدنی شامل قصد، رضا، اهلیت و مشروعیت جهت را داشته باشد، بین ورثه صحیح است و ورثه نمیتوانند به راحتی از آن عدول کنند.
دوم، برای اینکه این صلحنامه در مراجع قضایی و ادارات دولتی (مانند اداره ثبت اسناد) در خصوص املاک دارای سند رسمی قابلیت استناد قوی داشته باشد و بتوان مالکیت جدید را بر اساس آن به ثبت رساند، باید در دادگاه تنفیذ شود. دادگاه پس از بررسی اصالت سند و صحت معامله، حکم به تنفیذ صلحنامه میدهد.
سوم اینکه، صرف داشتن صلحنامه دستی به معنای انتقال مالکیت رسمی نیست. برای انتقال رسمی اموال، حتماً باید پس از تنفیذ در دادگاه، اقدامات لازم جهت انتقال در دفاتر اسناد رسمی انجام پذیرد.
در نهایت، توصیه میشود برای اطمینان از صحت تنظیم متن صلحنامه و رعایت تمامی جوانب قانونی که منجر به جلوگیری از اختلافات بعدی میان ورثه شود، این سند حتماً با دقت نگارش شود و در صورت امکان در دفاتر اسناد رسمی ثبت گردد. چنانچه اختلاف میان ورثه وجود داشته باشد، صلحنامه دستی به عنوان یک سند عادی در دادگاه مورد بررسی قرار میگیرد و اصالت آن باید احراز گردد.
سلام. امیدوارم حال شما خوب باشد.
در خصوص پرسش شما درباره اعتبار صلحنامه دستی برای انحصار وراثت، باید به عنوان یک مبحث حقوقی توجه داشته باشید که طبق قانون مدنی ایران، صلحنامه میتواند به صورت عادی (دستی) تنظیم شود و در روابط بین طرفین قرارداد، دارای اعتبار و لازمالاجرا است.
با این حال، در مسائل مربوط به انحصار وراثت و انتقال مالکیت اموال غیرمنقول (مانند ملک)، وضعیت به شرح زیر است:
اول اینکه، صلحنامه دستی اگر شرایط اساسی صحت معاملات موضوع ماده ۱۹۰ قانون مدنی شامل قصد، رضا، اهلیت و مشروعیت جهت را داشته باشد، بین ورثه صحیح است و ورثه نمیتوانند به راحتی از آن عدول کنند.
دوم، برای اینکه این صلحنامه در مراجع قضایی و ادارات دولتی (مانند اداره ثبت اسناد) در خصوص املاک دارای سند رسمی قابلیت استناد قوی داشته باشد و بتوان مالکیت جدید را بر اساس آن به ثبت رساند، باید در دادگاه تنفیذ شود. دادگاه پس از بررسی اصالت سند و صحت معامله، حکم به تنفیذ صلحنامه میدهد.
سوم اینکه، صرف داشتن صلحنامه دستی به معنای انتقال مالکیت رسمی نیست. برای انتقال رسمی اموال، حتماً باید پس از تنفیذ در دادگاه، اقدامات لازم جهت انتقال در دفاتر اسناد رسمی انجام پذیرد.
در نهایت، توصیه میشود برای اطمینان از صحت تنظیم متن صلحنامه و رعایت تمامی جوانب قانونی که منجر به جلوگیری از اختلافات بعدی میان ورثه شود، این سند حتماً با دقت نگارش شود و در صورت امکان در دفاتر اسناد رسمی ثبت گردد. چنانچه اختلاف میان ورثه وجود داشته باشد، صلحنامه دستی به عنوان یک سند عادی در دادگاه مورد بررسی قرار میگیرد و اصالت آن باید احراز گردد.
در نظر داشته باشید که در تمامی مدلهای هوش مصنوعی، امکان وجود خطا یا نقص در پاسخها وجود دارد. لذا لطفاً پیش از هرگونه اقدام، اطلاعات ارائهشده را با منابع معتبر بررسی و تأیید فرمایید.
باسلام صلح نامه دستنویس اگر طبق شرایط تنظیم شده باشد معتبر خواهد بود اما درصورت طرح دعوی از سوی ذینفع امکان بررسی خواهد داشت.
درود
با توجه به مقررات ثبتی و الزامی بودن ثبت هر گونه صلح نامه، صلح نامه عادی در مقام اثبات خواسته قابلیت استناد نداشته و مادام که بدواً مورد تنفیذ واقع نشده باشد واجد اعتبار و ارزش قانونی نیست.
سلام
بهتر است با یک وکیل برای این امر مشورت نمایید
درود بر شما؛
اصل بر اعتبار صلحنامه عادی است؛ اما صرف دستی بودن، دلیل بر اعتبار یا بیاعتباری آن نیست. در صورتی که صلحنامه واجد شرایط اساسی صحت معاملات موضوع مواد ۱۹۰، ۲۱۹، ۷۵۲ و ۷۵۴ قانون مدنی باشد و انتساب آن به متوفی با ادلهای مانند اقرار، شهادت، کارشناسی خط یا سایر ادله اثبات شود، قابلیت استناد در دادگاه را دارد. با این حال، اگر موضوع صلح، اموال غیرمنقول ثبتشده باشد، با توجه به مواد ۲۲، ۴۶، ۴۷ و ۴۸ قانون ثبت، قابلیت استناد آن تابع مقررات ثبتی نیز خواهد بود.
در پرونده انحصار وراثت، دادگاه اصولاً درباره اعتبار یا بطلان صلحنامه تصمیم نمیگیرد و این موضوع باید در دعوای مستقل مورد رسیدگی قرار گیرد.
پرسش تعیینکننده این است: صلحنامه در چه تاریخی، نسبت به چه مالی، با چه عباراتی تنظیم شده، آیا تحویل مال (قبض) انجام شده، امضای متوفی مورد قبول ورثه است یا مورد انکار و تردید قرار گرفته و مال منقول است یا غیرمنقول؟ پاسخ این موارد، مسیر حقوقی پرونده را کاملاً تغییر میدهد.
صلحنامه، چه دستی و چه رسمی، اگر تمام شرایط قانونی رو داشته باشه، معتبره. اما برای انحصار وراثت، دادگاه معمولابه دنبال سند رسمی میگرده. صلحنامه دستی ممکنه توسط بقیه وراث مورد اعتراض قرار بگیره. در مورد شما که همسر دوم هستید و فرزند دارید، این موضوع حساسیت بیشتری داره.
صلحنامه دستی نیز با داشتن شرایط من جمله شهود ... معتبر است. باید تقاضای رسمی شدن ان را انجام دهید.
سلام-1-حصروراثت اخذ گردد2-در صورتی که سند مالکیت در حین انعقاد عقد صلح سبز رنگ نباشد-دعوی اثبات عقد صلح و تنفیذ صلح نامه عادی ..... و الزام به تنظیم سند رسمی. پلاک ثبتی ...... بطرفیت ورثه توسط متصالحین مطرح بشه ، مدارک اصل سند صلح و گواهی حصر وراثت پیوست باشد.این پاسخ با فرض این هست که متن مورد نظر عقد صلح باشد در غیر این صورت باید متن سند و مفاد و مندرجات آن را مشاهده کرد تا پاسخ روشن و صحیحی بشود داد
با سلام، سند عادی در صورتی که ملک سند رسمی نداشته باشد با تنفیذ در دادگاه و الزام سایر ورثه جهت انتقال رسمی مورد قبول است، در صورتی که ملک دارای سند رسمی باشد قابلیت استناد نخواهد داشت.
بایستی با طرح دعوی وقوع صلح را به طرفیت وراث اثبات نمایید
درود
در رابطه با سند عادی صلح اصولاً باید ابتدا اعتبار و انتساب آن به صلح کننده احراز شود ابتدا با طرح دادخواست اصالت و انتساب آن به صلح کننده را اثبات کنید
سلام.دوست عزیز شما در سوالتون به تاریخ تنطیم صلح نامه اشاره نکردید.اگر ملک مورد صلح نامه سند مالکیت سبز رنگ یا حتی آجری رنگ داشته باشد که تاریخ صدور آن (تاریخ سمت چپ سند مالکیت )بعد از تاریخ 2/4/1403 باشد صلح نامه عادی فاقد اعتبار است ولی اگر قبل از تاریخ فوق باشد شما صلح نامه عادی خود را در سامانه درج ادعا یا ساغر که در دفاتر اسناد رسمی است بارگذاری وادعای صلح ملک را درج کنید تا در صورت لزوم وطرح دعوی به آن استناد کنید.
با سلام
صلحنامه معتبر می باشد
باسلام،بله صلحنانه دستی هگ اعتبار دارد و می بایست به طرفیت وراث دعوای تنفیذ صلحنامه والزام به تنظیم سند رسمی طرح نمائید.
ووکیلوکیل دادگستری ۳ ماه پیش
با درود و آرزوی عافیت
در پاسخ به سوال مطروحه با فرض اینکه صلح نامه به طرز صحیح(از لحاظ شرایط انعقاد) منعقد شده باشد؛ بین دو فرض باید قائل به تفکیک شد:
فرض اول: اینکه خانه موضوع عقد صلح عادی دارای سند حدنگار(تک برگ) سبز رنگ(صادره بعد از تاریخ ۱۴۰۴/۴/۱) باشد، در این فرض مستندا به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول؛ صلح نامه عادی فاقد اعتبار است و مالکیتی برای فرزاندان ایجاد نخواهد شد و صرفا در صورت معوض بودن صلح(که بعید میدانم) می توان جهت مطالبه عوض به سایر وراث مراجعه کرد.
فرض دوم: اینکه خانه موضوع عقد صلح عادی، فاقد سند رسمی مالکیت سبز رنگ باشد(اعم از اینکه سند تک برگ زرد رنگ یا سند دفترچه ای و یا اینکه فاقد سند رسمی باشد)؛ در این فرض سند عادی صلح طبق رویه قضایی در محاکم پذیرفته می شود و قیم یا ولی خاص فرزندان(با فرض صغیر بودن آنان) می تواند جهت طرح دعوی تنفیذ عقد صلح و در صورت داشتن سند رسمی، دعوی الزام به تنظیم سند رسمی علیه سایر وراث اقامه دعوی کند.
پی نوشت: بعضی از شعبات به استناد قانون ثبت از پذیرش اسناد عادی صلح برای اموال غیرمنقول دارای سابقه ثبتی امتناع نموده و آن را معتبر نمی دانند ولی رویه غالب دادگاه سند عادی را معتبر دانسته و می پذیرند.
پیروز باشید
سلام
بله اگر سند سبز رنگ نباشد صلحنامه معتبر بوده و جهت تنفیذ وراث و تنظیم سند بادی دادخواست دهید
سلام صلح نامه عادی بین دو طرف نافذ و معتبر است .
بایستی جهت تایید ،تنفیذ صلح نامه و الزام به تنظیم سند رسمی صلح نامه دادخواست به طرفیت وراث بدهید و در سامانه ثبت اسناد صلح نامه را ثبت کنید.
با سلام
چنانچه ملک واجد سبز رنگ نبوده بله صلح نامه معتبر است و امکان اقامه دعوا جهت تایید صلح نامه و الزام به تنظیم سند رسمی وجود دارد.
با سلام
صلح نامه شما باید ابتدا بررسی شود.
سلام و وقت بخیر
برای ارائه ی پاسخ مناسب مشاهده ی صلح نامه لازمه . آیا کسی هم به عنوان شاهد ، این صلحنامه رو امضا کرده ؟
راهکار این هست که تنفیذ این صلحنامه رو از دادگاه بخواهید
صلح اموال به خصوص در حوزه اموال غیر منقول باید رسمی باشد و چنانچه صلح نامه عادی باشد باید در ابتدا تایید و تنفيذ اون صلح نامه در محاکم تایید شود ولیکن قبل از دادخواست تایید باید در سامانه ثبت اسناد ادعای مالکیت ثبت شده باشد و ضمیمه دادخواست گردد
با درود
بله صلح نامه شما دارای اعتبار میباشد در صورت اعتراض و یا انکار به صلح نامه شما باید دادخواست اثبات صلح نامه را به مراجع ذیع صلاح تهیه و تنظیم نمایید
درود
در اصل صلح نامه معتبر هست، اما در صورت انکار یا اعتراض سایر وراث باید دادخواست قانونی برای اثبات و تنفیذ صلح نامه به دادگاه ذی صلاح بدهید.
سلام
بله صلح نامه تنظیم شده از سوي ایشان دارای اعتبار و وجاهت قانونی می باشد
اگر صاحب نامه قبل از فوت وبا اراده و سلامت عقل شوهر شما امضا شده و شرایط قانونی عقد صلح را دارد اصل بر اعتبار آن است
باسلام، اولا بایستی مفاد صلح نامه بررسی شود.
ثانیا:نوع صلح نامه اعتبار آنرا مشخص می نماید.
ووکیلوکیل دادگستری ۴ ماه پیش
درود
به صورت کلی قرارداد صلح معتبر است. شما باید دادخواست علیه ورثه مطرح کنید. مدارک شما باید بررسی شود.
بله باید دادخواست تایید صحت صلح و الزام به ثبت سند رسمی نسبت به وراث مرحوم مطرح نمایید
بله ولی به دلیل غیر رسمی بودن سند ابتدا باید در دادگاه دعوی تنفیذ و تأیید صلاح نامه را مطرح و با شهادت شهود و سایر ادله به اثبات برسانید.